hello nyár

Így óvd a hajad nyáron

Tudjuk, hogy a forró nyári nap káros hatással van a bőrünkre és nem tesz jót a szemünknek sem, ám azzal nem biztos, hogy mindenki tisztában van, hogy a hajunknak is árt a forró nyári nap, hiszen szárazzá, törékennyé és merevvé teszi. A fejbőrnek is árthat, a fejbőr leégése pedig károsítja a hajhagymákat. Nem tesz jót az izzadás sem, a verejték és a por is fokozza a haj problémáit, előidézheti a korpásodást, töredezetté válhat a haj, és fokozott göndörödés, hajhullás is felléphet.

Fontos tehát, hogy kerüljük a túlzott napsugárzást, és tegyünk megfelelő intézkedéseket a haj védelme érdekében, mikor az utcára lépünk.

Megfelelő ápolással óvhatjuk hajkoronánk. Szerencsére számos termék létezik, ami segít a nyári hónapokban megvédeni a hajat, ám mielőtt ezeket megvásároljuk az üzletközpont drogériájában, nem árt tisztában lenni a fejbőrünk és a hajunk típusával.
A fejbőr lehet: zsíros, száraz, korpásodásra hajlamos, kombinált vagy más egészségügyi állapotú. A haj típusa lehet: egyenes, göndör, hullámos, színezett, kezelt, kiegyenesített vagy bármi más.

Hogyan védjük a hajunk nyáron?

Kerüljük a túl sok hajkezelést
A nyarak alapból nem kímélik a hajat, a festett vagy színezett hajra pedig különösen ártalmasak. Ebben az időszakban igyekezni kell minimalizálni a kémiai hajkezeléseket. A különféle fixáló készítmények, mint a lakk, wax, hajhab sem a legpraktikusabbak a melegben. Ragacsossá válhatnak és a hajat is szárítják.

Használjunk kondicionálót
Mivel a nap kiszárítja a hajat, mindenképpen érdemes arra ügyelni, hogy kondicionáló segítségével helyreállítsuk a haj nedvességtartalmát. Erre remek szereket kaphatunk a drogériában, vannak olyan termékek, kifésülő spay-k is, amiket a táskában magunkkal vihetünk, és nap közben is óvhatjuk vele a hajunk. Persze az sem árt, ha egy kalap is van a fejünkön, ha a napra megyünk. Körül néztél már a drogériában? Hajápoló termékeink között biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

Jól válasszunk sampont
Nyáron sokan minden nap hajat mosnak, de ez nem igazán szerencsés. A túl sok sampon még jobban kiszáríthatja a fejbőrt és a hajat. Akinek a fejbőre izzadékony, és a haja könnyen zsírosodik, válasszon fokozottan kímélő sampont, amivel sűrűbben is lehet hajat mosni. Arra is érdemes odafigyelni, hogy csak a fejbőrt és a haj tövét mossuk, a végét ne. Arra elég, ha öblítéskor rácsorog a samponos víz. Ha a haj végeit is mossuk, könnyebben kiszáradnak.

Használjunk gyakran hajpakolást
Balzsamot a hajvégeken érdemes minden hajmosás után használni, ám ezek helyett, legalább minden harmadik mosás után érdemes hajpakolással frissíteni a hajon. A hajvégekbe masszírozott hajolaj is sokat segíthet.

Kerüljük a szárítást
Meleg van nyáron, a napsugarak nem kímélik a hajat, ha nem muszáj, ne tegyük ki plusz hőkezelésnek hajkoronánk. Így, ha lehet, kerüljük a szárítást, engedjük a hajat magától megszáradni. Ha szükséges, mossuk meg a hajunkat fél órával korábban, hogy elegendő idő legyen a levegőn száradásra. Kerüljük a hajvasalók és hajcsavarók használatát is.

Copfok, kontyok, laza frizurák
Az igénybe vett hajat érdemes lazább stílusban hordani. Praktikus lehet egy könnyű konty, egy laza copf. Stílusosak, mégis elegánsak, és megvédik a hajat a külső károsodásoktól. A fémcsatokat érdemes kerülni, mert felmelegedhetnek és ártanak a hajnak. Egy frissítő hajvágásra is sor kerülhet a nyár elején, így a hajvégek egészségesek lesznek, mikor indul a szezon.

A nő ékessége a haja. Óvjuk, vigyázzunk szépségére a nyári hónapokban is.