TERET ADUNK

A NAGY ÉLMÉNYEKNEK

Családi programok a gyerekekkel – mert együtt lenni jó!

Szinte itt a nyár, most már egy rövidnadrágban és pólóban is élvezhetjük a napsütést, a remek hőmérsékletet, de még nem támadnak a szúnyogok, nincs kánikula – ilyenkor a legideálisabb minden ahhoz, hogy igazi családi programokat csináljunk együtt a kicsikkel.

Előkerülhetnek a rollerek, kerékpárok, buborékfújók, papírsárkányok, de akár a túrabotok is. Várnak a játszóterek, erdők és mezők, különböző szabadtéri programok, de az üzletközpont is jó alternatíva lehet, hiszen a következő hetekben mi is a gyerekeket helyezzük előtérbe, és igazi családi programokkal várunk mindenkit.

Ha a szabadba vágyunk:

Nincs jobb és egészségesebb, mint a friss levegőn lenni, és mozogni egyet. Amellett, hogy a gyerekek jól érzik magukat, az izmaik, csontjaik is erősödnek, ügyesednek, ismeretlen helyzetekkel, emberekkel találkozhatnak.

Hétköznapokon sem kell mindig ugyanazt csinálni. Kerékpárra pattanhatunk, és ellátogathatunk egy ismeretlen, távoli játszótérre vagy parkba, kikerekezhetünk a közeli tóra sétálni és békákat, halakat lesni, vagy csak sétálhatunk egyet a városban, és beszélgethetünk a környezetünkről, mindent új nézőpontból megvizsgálva.

Te például észrevetted már a régi házak díszítéseit, a sétálóutcán megbújó szobrokat, az érdekes ablakokat? Tudod, hogy hívják a virágot, ami üdén virágzik mindenhol? Egy kis fantáziával remek felfedezőtúrát kerekíthetünk tágabb környezetünkben.

Akinek van kertje, ilyenkor ott is garázdálkodhat. A gyerekek ültethetnek magokat, palántákat, festhetnek virágcserepet, megszámolhatják, hányféle virág pompázik a kertben és azt is megleshetik, milyen rovarok látogatják őket. Kertészkedni igazán egészséges, emellett rengeteget lehet belőle tanulni, és szerencsére a kerti tevékenységeket kivétel nélkül minden kicsi tudja élvezni.

A saját játszóterünket is felturbózhatjuk a gyerekekkel. Elő a színes krétákkal – az aszfalt kiváló rajzlap. Betűk, számok, kedves üzenetek, szivárványok, édes állatok hada lepheti el a járdát, de akár egy ugróiskolát is felrajzolhatunk, és kezdődhet a móka.

Ki szereti a buborékokat? Ugye, minden gyerek! Remek délutáni elfoglaltság lehet a buborékfújás is. Észrevettétek már, hányféle szín játszik a napsütésben a buborékon? És vajon kié lesz a legnagyobb? Próbáljátok ki!

Hétvégén pedig, ha van rá lehetőség messzebbre is utazhatunk. Az arborétumok, kirándulóhelyek ilyenkor a legkellemesebbek, de a lombkoronaösvények, kastélyok is remek kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak.

Tudtad például, hogy hazánkban számos út van, ami a lombok között vezet? Makón van az egyik legszebb, itt 10 méter magasságban élvezhetjük a sétát. Kaszón is különleges módon, a lombok között sétálhatunk, és nyerhetünk betekintést az erdő életébe, és a 9 méteres magasságban 124 méter hosszan interaktív elemekkel gazdagítva ismerhetjük meg az élővilágot. Ipolytarnócon, Karcagon, Pannonhalmán is hatalmas élmény a lombkoronasétány, de természetesen a többi is feledhetetlen kalandokat nyújt.

Hála ezerszínű történelmünknek számos kastély is található hazánkban, amiket érdemes felkeresni. Sok kastély megújult, és pompás külsővel várja a látogatókat, és számos olyan kastély is van, amik különleges programokkal, interaktív kiállításokkal, elemekkel büszkélkedhetnek.

A nádasdladányi Nádasdy-kastély nemrég nyitotta meg újra a kapuit a látogatók előtt, de a parkjában is felüdülés megpihenni. Ugyanígy a dégi Festetics-kastélyt és hatalmas parkját is élvezni fogják a kicsik is, de a tiszadobi Andrássy-kastély is egy azok közül, amit mindenképpen érdemes felkeresni.

Szabadtéri elfoglaltságok közé tartozhatnak a kalandparkok, állatsimogatók, állatkertek, gyerekvasutak, ezeket különösen értékelni fogják a csemeték. Láttad már a Petesmalmi Vidraparkot? A medvéket felkerested-e már Veresegyházon? És a nemrég nyílott szafari parkot Nagykőrösön?

Szerencsére hazánk bővelkedik olyan látnivalókban, amiket az egész család értékelni és élvezni fog.

Kalandra fel!

És ne feledjétek, ha a szabad levegőről egy kicsit bemennétek, a következő hetekben mi is számtalan családi programmal várunk bennetek üzletközpontunkban. Látogassatok el hozzánk is!