TERET ADUNK

a képzeletnek

Programok, amik nyaralássá változtatják a hétköznapokat is

Nem kell mindig elmenni otthonról ahhoz, hogy feltöltődjünk, hogy úgy érezzük, vakáció van és igazán kikapcsolódunk. Megtehetjük mindezt hétköznapokon is. Nem kell hozzá semmi más, csak egy kis kreativitás. Nézzünk szét a környezetünkben, legyünk bevállalósak és tettre készek és keresünk magunknak a megszokottól eltérő elfoglaltságot a közvetlen környezetünkben.

Változtassuk nyaralássá a hétköznapokat! Hoztunk ehhez néhány tippet:

Kertmozi
Hatalmas élmény, semmi máshoz nem hasonlítható igazi nyári kaland a szabad ég alatt mozizni. Ha van rá lehetőséged – mert van a közeledben – mindenképpen menj el, és nézz meg egy filmet a csillagok alatt. Lehet, hogy a székek nem lesznek párnázottak, és néha a szúnyogok is idegesítenek, mégis kihagyhatatlan élmény a kertmozi. Ha neked nincs szerencséd, és nincs alkalmad kipróbálni, ne keseredj el! Feldobhatod a heted úgy is, hogy valamelyik hétköznap délután beülsz hozzánk egy korai előadásra. Láttad már a legújabb sikerfilmeket? Biztos találsz olyat, amelyik tetszik!

Étterem a sétálóutcán
Ha elmegyünk nyaralni, rendszerint étteremben vacsorázunk, mert az hozzá tartozik az élvezetekhez. Az átlag hétköznapokon azonban ez ritkán fordul elő. De miért ne lehetne most másképp? Csípd ki egy kicsit magad és ülj be a pároddal vagy a barátnőiddel egy hangulatos teraszra, és egyél valami különlegességet. Vagy igyál egy olyan italt, amit soha nem szoktál. Nem kötelező mindig otthon, a tévé előtt szendvicset majszolni. Néha – különösen a langymeleg nyári estéken – annyira jó kimozdulni!

Zenés programok
Ha nyár, akkor fesztiválok, zenés estek, kerti partik. A kisebb bulik ugyanolyan jó hangulatúak lehetnek, mint a nagy, dübörgő fesztiválok. Nézz körül a lakóhelyed környékén, és ragadd meg az alkalmat, ha táncolni, lehet valahol. Ha épp nincsen semmi, trombitáld össze a barátokat, díszítsd fel a kertet vagy a teraszt és rögtönözz te egy kis mulatságot. Nincs is jobb, mint kiengedni a gőzt egy fárasztó hét után a csillagok és lampionok alatt.

Rövid kirándulások – keresd az élményeket
Mindannyian tudjuk, hogy az utazás számos módon javítja mentális egészségünket. Ha elhagyod a komfortzónádat, és valami mást csinálsz, az pozitív hatással lehet érzelmi jólétedre. Ehhez azonban nem kell mindenáron messzire utazni. A közvetlen környezetedben is találhatsz olyan programokat, élményeket, amiket érdemes megnézni. Van arborétum a környékeden? Nézd meg a szentjánosbogarak táncát. Esetleg egy kisvasút? Menj, és zötyögj rajta egyet valamelyik délután. Szereted a levendulát? Keress fel egy levendulást, és szedj magadnak néhány csokor virágot. De még az is élményt adhat, ha a városodon belül mész el valahova és sétálsz egyet ott, ahol az átlag napokon sosem jársz. Meglepődsz majd, mennyi mindent lehet csinálni – és nem is kell messzire menni hozzá.

Próbálj ki valami újat
Mi lenne, ha idén nyáron a hosszú utazás helyett kipróbálnál valami újat? Amivel már régóta kacérkodtál, de sosem mertél belevágni? Vannak tanfolyamok, egy estés elfoglaltságok, amik ugyancsak kiléptethetnek a komfortzónádból, ugyanakkor felejthetetlen élményt nyújtanak. Ilyen lehet például egy élményfestés a barátaiddal, ahol kiélheted minden kreativitásod, egy társastánctanfolyam a pároddal, ahol igazán hanglatba jöhettek, egy főzőtanfolyam vagy tea szeánsz, ahol megismerkedhetsz számtalan isteni teával, és kényeztetheted ízlelőbimbóidat.

Nem kell mindig nyaralás címszóval a világ végéig utazni! Olykor elég csak elhatározni, hogy ma minden más lesz – és kicsit nyaralássá kell változtatni a hétköznapokat.

Mi is segíthetünk! Üzletközpontunk nyereményjátékában minden héten mozijegyeket sorsolunk. Légy te az egyik, aki megnyeri, és ülj be hozzánk egy laza estére!