hello tavasz

9 gyors és egyszerű húsvéti dekoráció, amit még ma elkészíthetsz!

Süt a nap, csicseregnek a madarak! Mondd csak, téged is elkapott már a tavaszi láz? Ha még nem igazán, mi most biztosan meghozzuk a hangulatod! Van 9 remek dekorációs ötletünk, amik gyorsan elkészíthetők, színesek és biztosan feldobják a lakást!

Bohókás virágkoszorú friss virágokból
Néhány egyszerű mozdulattal elkészíthető a szezonális virágokból összerakott tavaszi virágkoszorú. Nem kell, hogy tökéletes legyen, a lényeg a bohókásságában, frissességében van. Keress fel egy virágüzletet, menj ki a piacra vagy a kertbe és szedj néhány szál üdeséget. Meglátod, feldobja a lakást!

Húsvéti tojásfa az asztalra
Ha már úgyis festesz tojást, készíts néhány olyan darabot is, amiket felakaszthatsz a tojásfádra. Remekül mutat az asztalon, a komódon, színes, egyedi és el sem hervad! A tojásokhoz használhatsz csillámport, lakkokat, szalagokat, a lehetőségek tárháza végtelen, és az üzletközpontban járva biztosan számtalan kelléket sikerül beszerezned, például a drogériák polcain is.

Készíts kreatív húsvéti kosarat!
Bár húsvét vasárnap mindenkit jobban érdekel az, hogy mit hozott a nyuszi, mint az, hogy miben, az előző napokat mégis megédesítheti, ha aranyos, színes húsvéti kosarakat készítesz-akár a gyerekekkel együtt! Lehet ez kiszínezett, lefestett tojástartókból, nyuszivá alakított papírzacskókból, szövettel bevont dobozokból. Az interneten számtalan egyszerű és remek ötlet található, s amíg együtt barkácsol a család, garantáltan mindenki jókedvre derül. A saját magunk által készített kosárból pedig még a csoki is finomabb!

Hajtogass 3D húsvéti tojásokat papírból!
Nincs semmi másra szükséged, mint néhány színes lapra, ollóra és egy tojás formájú sablonra, ragasztóra és madzagra. Rajzolj 8-10 egyforma tojást egy lapra, vágd ki, majd hajtsd félbe őket. Az egyik oldalukat beragasztózva és összeillesztve szuper tojás alakítható ki, ami remekül fog mutatni a tojásfádon.

Virágos virágcsillár, vagy függődísz
Tedd különlegessé húsvéti lakberendezésed ebben az évben egy friss virágokból készített csillárral. A vágott virágok és a zöld növények kedves és üde hangulatot kölcsönöznek a lakásnak, ha egy alapról lelógatva az étkezőasztal fölé kerülnek.

Húsvét hangulatú asztaldísz
Most lehetsz igazán kreatív, hiszen bármilyen stílusú, bármilyen technikával készült asztaldísz méltó éke lehet a lakásnak. Használj fel természetes anyagokat, festett tojásokat, de akár műanyag játéktojást is széppé varázsolhatsz, amit odatehetsz egy apró nyuszi mellé. Az üzletközpont üzleteiben járva egész biztosan találsz olyan kiegészítőket, amelyeket fel tudsz használni egyedi asztaldíszedhez.

Virágos kaspók mindenhol
Ha tavasz és szépség, akkor virág. A dekorációkon is megjelenhet a motívum, így teremtve hangulatot. Dekupázs technikával például bármilyen egyszínű kaspóból egyedi, virágos kaspókat varázsolhatsz. Ezekbe aztán mehetnek a vágott vagy cserepes virágok.

Szövetnyuszik
Hozd vissza a régi stílust, készíts húsvéti dekorációnak szövetnyuszikat. Vágj ki szövetből nyusziformákat, és elnagyolva a szélét varrd őket össze. Tömd ki, amivel akarod, és a nyakánál kösd el madzaggal, ezzel adva neki még régiesebb hangulatot.

Húsvéti nyuszi transzparens
Ne ijedj meg, még varrni sem feltétlen kell, mégis tetszetős, bohókás a végeredmény. Szükség lesz valamilyen szövetanyagra, amiből téglalapot vághatsz. Hajtsd be a csúcsokat az egyik végén, majd az oldalakon is, és ragasztóval rögzítsd. Erre ragaszthatod a fehér filcből kivágott nyusziformát, aminek cuki farkat is ragaszthatsz. A tetejét egy hurkapálcával megerősítve, remek dekoráció lehet belőle akár az ajtóra, akár a falra.

És persze virágok, virágok, virágok mindenhol. Lehetnek színes papírból, lehetnek a kertből, vázában vagy vidámra festett befőttesüvegben, a lényeg, hogy meghozzák a jókedved. Hiszen itt a tavasz és itt a húsvét!