Minden nyáron legalább egyszer menj el fesztiválozni, mert….

Hála az internetnek, ma már mindent megkaphatunk otthonról a kanapénkról, online. Megrendelhetünk bárhonnan bármit, megnézhetünk mozi helyett filmet, de még egy online koncertet is végigtombolhatunk a kanapén ülve.

Persze az élőzene, a valódi fesztiválhangulat teljesen más. Olyan élmény, amit minden évben legalább egyszer érdemes átélni.

Mert…

… élőben látni a kedvenc előadóinkat és meghallgatni a dalokat fantasztikus. Egyáltalán nem olyan, mint otthon a youtube-ról. Jó látni, ahogy az előadó teljesen új dinamikát és hangzást adva a daloknak, szinte a szemünkbe nézve, közvetlen nekünk énekel. Beszél hozzánk. A közönség pedig tapsol, üvölt, együtt lüktet a zenével. Ez olyan élmény, amit online biztosan nem lehet megtapasztalni, csak az értheti, aki állt már ott egy színpad előtt a tömegben.

… más zenei stílusba is belehallgathatunk, más zenekarokat is megismerhetünk egy-egy fesztiválon, akár olyanokat is, akiket egyébként lehet, hogy soha nem hallanánk.

… a fesztiválon idegen emberekkel találkozhatunk, és alkothatunk egy közösséget, idegenektől szerezhetünk tudást, új élményeket, olyan kapcsolatokat építhetünk, amik később pozitívan befolyásolhatják az életünk. De ha nem, akkor is legalább egy istenit beszélgetünk, nevetünk.

… a fesztivál egy ítélkezés nélküli zóna, ahol egy kicsit mindenki azt tehet és az lehet, ami csak akar. Mindig történik valami különleges, mindig történik valami izgalmas, valami, ami kicsit más. Már ezért az izgalomért érdemes évente legalább egyszer jegyet váltani egy fesztiválra

… pozitívan változhat a testképünk. Talán nem is hinnénk, de egy fesztiválra sokkal könnyebben felveszünk olyan ruhákat, összeállításokat, amik egy átlag hétköznap eszünkbe sem jutnának, amikkel kilépünk a komfortzónánkból. 
Régóta szemezel egy darabbal az üzletben, de nem merted megvenni, mert úgysincs hova felvenni, és talán nem is állna jól? Nos, gyere el hozzánk, légy merész, vedd fel egy fesztiválra! Éppen az a hely, ahová bármit felvehetünk. És talán kiderül, hogy az eddig ,,tiltólistás” ruha nagyon is jól áll!

… a ruhán túl a smink , frizura tervezgetése, majd az elkészítése is mindig nagy izgalom. Ezt különösen a nők érthetik. Merészebb, vadabb vagy bolondosabb frizura, erősebb smink – egyszer egy évben igazán jó különlegesen kinézni. Jöhet a csillogás, a színek, akár rojtok, flitterek, jöhetnek a vadabb szemfestékek, erősebb rúzsok is. Lehet, hogy a hétköznapokon egy kis spirál és egy egyszerű szájfény fér bele, de a fesztivál éppen arról szól, hogy valaki mássá válhatunk.

… egy fesztivál olykor úgy alakul, hogy életre szóló emlék lesz, amit még évtizedek múlva is boldogan emlegethetünk. Az a hangulat, az a bolond este, azok a pillanatok, ugye emlékszel? Olykor éppen egy fesztiválon, látunk, hallunk, kóstolunk vagy próbálunk ki olyan dolgot, ami aztán örök élmény marad. A kanapén ülve emlékeket soha nem gyűjtünk, ahhoz mindenképpen ki kell mozdulni. A fesztiválok pozitív hangulatukkal éppen azok a helyek, amik élményekkel ajándékozhatnak meg minket.

… egy fesztiválon még a nem vicces dolgok is viccessé válnak. Mert egy fesztivál már csak ilyen. Száraz sültkrumpli egy papírtányéron, ízetlen ital és meleg sör? Egy fesztiválon remek társaságban valahogy még ez is a világ legjobb dolga. Nem számít, ha a lábunkra lépnek, ha sokan vagyunk a színpad előtt – a hangulat minden mást felülír.

A fesztiválok mindig különleges, pozitív alkalmak, ha megtehetjük, hát legalább egyszer látogassunk el egyre. Addig pedig bulizzunk egyet a plázafesztiválon!