hello ajándékkavalkád

Az utazás igazi kaland

Az utazás egy remek dolog, számtalan tapasztalást, élményt, felfedezést tartogat, emellett jót tesz a testnek, léleknek is. Nem is csoda, hogy mindenkinek a bakancslistáján szerepel.

Felfedezni egy csomó idegen helyet, csodaszép tájakat, városokat látni, miközben emberekkel, kultúrákkal ismerkedhetünk – nincs is ennél jobb a világon. Bónuszként pedig még az egészségünkre is jó hatással van, hiszen csökkenti a stresszt, csökkenti a depresszió kockázatát, erősíti az immunrendszert, aktívan tart, és megnyitja az elmét.

Gondoljunk csak bele, akár egy izgalmas kalandra indulunk, akár egy pihentetőbb utazást választunk, az utazás egy részében biztosan aktívnak kell lennünk. S miközben felfedezzük a környezetünket a testünk és a lelkünk is szárnyal.

Néha csak távol az otthontól ébredünk rá, hogy olyan készségekkel rendelkezünk, amiket addig nem kellett használnunk. Mintha kicsit más emberek lennénk, hiszen kibújva komfortzónánkból önmagunkat is meglephetjük saját reakcióinkkal, készségeinkkel. Kiderülhet például, hogy meg tudjuk magunkat értetni idegen nyelven, jobban tájékozódunk, mint gondoltuk, talpraesetten feltaláljuk magunk nehéz helyzetekben is, vagy több a bátorságunk, mint azt valaha sejtettük.

Az utazás, bárhová is vetődünk, igazi kaland.

Az új kultúrákkal való megismerkedés, az új hely megfigyelése és megértése kitágítja látókörünket és növeli a kíváncsiságunkat – egyre többet és többet szeretnénk látni és tapasztalni, miközben érezzük az elégedettséget és a boldogságot. Előfordulhat, hogy máshogy kezdjük nézni a világot egy-egy tapasztalat után, és hirtelen olyan perspektívák tárulnak elénk, amikre álmunkban sem gondoltunk.

Az utazás sok mindent adhat számunkra. Általa kiszakadhatunk a mindennapokból, olyan dolgokat tanulhatunk, amikre más módon nem lenne lehetőség, és lehetővé teszi a világban elfoglalt helyünk felfedezését. 

Azok, akik gyakran utaznak, sokkal több lehetőség előtt állnak, mint azok, akik nem. 
– Kapcsolatba léphetnek ismeretlen emberekkel, és ezek a találkozások gyakran mélyebb kapcsolatokhoz vezetnek.
– Szorosabb köteléket alakíthatnak ki a szeretteikkel, családtagjaikkal, hiszen egy közös családi utazásnál nincs nagyobb kaland.
– Sokkal több mindent tanulhatnak önmagukról, hiszen amikor kilép valaki a komfortzónájából, sokkal többet megtud önmagáról. Különösen igaz ez egy egyéni utazásra, ami arra kényszeríthet mindenkit, hogy befelé nézzen, és saját magára figyeljen.
– Megtanulhatják élvezni az életet, hiszen az utazással járó szabadság, valamint a felfedezések során érzett elkerülhetetlen izgalom varázslatos érzést kelt a lélekben. 

Az utazással kitárul a világ. Kihívások elé állít minket és felrázza az életünk. Egy utazás során élőnek, erősnek és elégedettnek érezhetjük magunk. Nincs az élmény se korhoz se nemhez kötve. Legyen szó diákról vagy felnőttről, gyerekről vagy nyugdíjasról, az utazás örömöt ad mindenkinek. És olykor még azt is bebizonyítja, hogy az álmok igenis valóra válhatnak.

Összességében tehát az utazás boldoggá, egészségessé és bölcsebbé teheti az embert, miközben végtelen csodákkal ajándékoz meg.

Indulj, és fedezd fel a világot te is!

Mi is hozzá tudunk járulni a kalandokhoz. Amennyiben a héten betérsz üzletközpontunkba és részt veszel az ajándéksorsoláson, tiéd lehet a Feldobox Aktív pihenés élménycsomag, amivel máris elindulhatsz és elkezdheted gyűjteni a hihetetlen kalandokat. Gyere, ne hagyd ki! Játssz velünk!