Teret adunk

A NYÁRI STÍLUSODNAK

Ragyogj nyáron is! Minden, amit a nyári szépségápolásról tudnod kell

Nyáron kifejezetten fontos, hogy odafigyeljünk megjelenésünkre – kívül is, belül is egyaránt. A napsütéses órák és a forró, sokszor akár fullasztó időjárás bőrünket, hajunk, sőt még sminkünket sem kíméli olykor. A szépségápolást viszont nem szabad elhanyagolni, bármilyen évszakban is vagyunk éppen. Ebből kiindulva összegyűjtöttünk néhány hatékony tippet és ötletet a szépségápoláshoz, hogy nyáron is olyan természetesen ragyogj, ahogy az tőled telik.

Fényvédelem

Az első és legfontosabb lépés a nyári szépségápolásban, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, a megfelelő fényvédelem. Ha kimozdulsz otthonról, mindig használj naptejet vagy bármilyen más napvédő krémet, amely legalább SPF 30-as faktorszámmal rendelkezik. Ne felejtsd el az ajkaidat és a szemeid környékét sem védeni, ehhez használj ajakbalzsamot és akár egy egyszerű napszemüveget.

Hidratálás és testápolás

A nyári hőség kiszáríthatja a bőrt, ezért fontos, hogy megfelelően hidratáljuk. Használj könnyű hidratáló krémeket vagy testápolókat, amelyek gyorsan felszívódnak és nem teszik ragacsossá bőröd. Ezenkívül ne felejtsd el a test belső hidratálását se, ezért mindig fogyassz elegendő vizet és egyél rendszeresen friss gyümölcsöket is!

Védd a hajad!

A nap, a só és a klóros víz igencsak károsíthatják a hajat – a hajszálaktól kezdve egészen a hajhagymákig. A különféle hajvédő termékek, például hajolaj vagy spray, megvédhetik a hajad a kiszáradástól és a töredezéstől is. Viselj kalapot vagy kendőt az extra védelem miatt, amikor hosszabb időt töltesz a napon.

Nyári smink

A nyári smink során az az aranyszabály, hogy mindig legyen könnyed és természetes. Válassz könnyű alapozót vagy BB krémet, amiktől nem lesz a bőröd zsíros és amelyek segítenek elkerülni a túlzott izzadást. Használj vízálló szempillaspirált és szemceruzát, hogy elkerüld az elkenődött „panda szem” hatást a forró napokon. Színesítéshez és frissítéshez pedig a könnyű textúrájú pirosító vagy szájfény mindig egy biztos megoldás.

Szájápolás

A hidratált és ápolt ajkak alapvetőek a nyári sminknél is. Használj ajakradírt, hogy eltávolítsd a száraz és berepedezett bőrt, majd vigyél fel tápláló ajakbalzsamot. Válassz színes ajakrúzst vagy szájfényt, hogy feldobd a megjelenésed, de mindig légy résen, hogy ezek is tartalmazzanak SPF védelmet.

Hűsítő arcápolás

A nyári hőségben sajnos fokozatosan izzadunk, ez ellen nem tudunk semmit sem tenni. Emiatt viszont az arcbőrünk is zsírosabbá válhat. Egy hűsítő arctisztító vagy tonik csodákra képes ilyen esetekben, amelyek segíthetnek megtisztítani és frissíteni az arcbőrt. Érdemes a hűtőben tartani egy kis arckrémet, amelyet a nap folyamán bármikor elővehetünk, hogy felfrissítsük és hidratáljuk vele bőrünket.

Légy magabiztos és mosolyogj!

A legalapvetőbb tipp a nyári szépségápolásban viszont továbbra is az önbizalom és az őszinte mosoly. Ne feledd, hogy a legcsodálatosabb dolog, amit viselhetsz, az a magabiztosságod és a boldogságod. Ragyogj kívül-belül, és hagyd, hogy a nyári szépséged természetesen is kibontakozzon!