A nyári esték időjárása nem mindig kiszámítható, meglehetősen változékony, ezért érdemes felkészülnünk a meleg, fülledt éjszakák mellett a hűvösebb estékre is. Azonban ez sem kell, hogy vissza tartson bennünket a stílusos megjelenéstől, hiszen egy-két plusz ruhadarabbal feldobhatjuk a megjelenésünket, vihetünk egy kis fűszert a mindennapokba.

Vékony kendő, stóla

A legegyszerűbb, ha egy stólát vagy kendőt viszünk magunkkal. Ezt induláskor köthetjük a nyakunkba, de akár a derekunkra is tekerhetjük, mérettől függően. Ha az időjárás nem teszi szükségessé, akkor is feldobja a megjelenésünket, de ha napnyugtával hűvösebbre fordul az idő, akkor a vállunkra terítve véd minket az egyre hűlő éjszakában. Az ügyesebbek, bátrabbak nyugodtan készíthetnek belőle turbánt is. Legjobb olyan anyagból készült darabot választani, ami kevésbé gyűrődik.

Farmerdzseki

A farmerdzseki gardróbunk alapdarabja. Nem csak ősszel vehetjük hasznát, de hűvösebb nyári estéken is remek szolgáltot tehet. Kitűnő választás hosszú farmernadrág, rövidnadrág, sort mellé is, éppen úgy, mint kisruhához vagy maxi szoknyához. Bátran kombinálhatunk különböző színű farmereket egymással, de szerencsére a farmer szinte minden színnel kompatibilis. Tornacipővel, espadrilles cipővel, balerinával is jól kiegészítik egymás, nem véletlen, hogy legtöbbünk szekrényében állandó lakó a farmerdzseki.

Blézer, zakó

A blézer vagy zakó hasonlóan működhet, mint a farmerdzseki, de ha ezt választjuk, akkor picit elegánsabb hatást érhetünk el, megjelenésünk inkább a smart casual irányába hajlik ezzel. Egy fekete vagy egy bézs színű zakó univerzális darab, remekül kombinálható nyári öltüzetünkkel. Nadrággal, ruhával és szoknyával egyaránt viselhetjük.

Zárt cipő

Ha hűvösebb nyári estén indulunk el vacsorázni, és esetleg utána még tervezünk egy könnyű sétát, akkor érdemesebb egy kényelmes zárt cipőt választani. A hideg ellen is megfelelő védelem lehet, és igazán stílusosak lehetünk, ha rövidnadrággal vagy szoknyával kombinálunk egy sneakert vagy egy espadrillest.

Blúz, ing

Bármilyen nadrágot vagy szoknyát választunk, egy ehhez passzoló, hosszúujjú blúz vagy ing jó választás lehet. Ha nem tudjuk eldönteni, hogy milyen időjárásra számíthatunk az este során, akkor vegyünk hosszúujjú inget, az ujját hajtsuk vissza, és ahogy hűvösödik az idő, úgy tudunk hozzá igazodni, lehajtva az ujjhosszat.