A táska egy nő életének egyik legfontosabb és elengedhetetlen kelléke. Az, hogy ki milyen darabot választ nagyon sok tényező határozza meg. Az egyéni igények, a stílus, az időjárás, a helyszín, az alkalom és még sorolhatnánk. Van viszont néhány alapdarab, ami hosszabb-rövidebb ideig szinte minden nő életének része, de ezek mellett érdemes színesíteni a palettát, hogy változatosabbá tudjuk tenni a megjelenésünket.

 

Tote bag

A tote bag tartós, erős anyagból készült merev falú táska. Klasszikus fazon, ami a gardróbunk jól kihasznált darabja lehet, hiszen számtalan variációban, színben és méretben létezik, ami variálható a mindennapi megjelenésünk során. A klasszikus mellett a casual viseletnek is a megfelelő része lehet, és ha nagyobb fazont választunk, akkor kényelmesen tudunk bele pakolni. Részesítsük előnyben a jó minőségű bőr darabokat, de akinek a pénztárcája nem teszi ezt lehetővé nagyon szép bőrhatású darabokat talál.

Hobo bag

A hobo bag egyfajta kézitáska, ami jellemzően félhold alakú, nagyméretű és tágas. Többnyire rövidebb és hosszabb füllel is el szokták látni, hogy vállon és testen átvetve is lehessen hordani. Számatalan anyagból készülhet, lehet puha, lágy esésű vagy rugalmas, merevebb anyag is, ami tartja a formáját. Méretét tekintve az egészen picitől kezdve a zsák fazonig, minden megtalálható az üzletekben. Elsősorban a hétköznapi viselet részeként tudjuk hordani.

Hátizsák

A legkényelmesebb és legpraktikusabb táska típus. Hosszú évekig mellőzték a divattervezők, csak a sport változatát találtuk meg az üzletek polcain. Most viszont újra szuper trendi a háti táska, ami sokoldalúan kihasználható, tartós darab. A többi táskához hasonlóan szintén megtaláljuk ízlésünknek és igényeinknek megfelelően, számtalan színben, akár bőrből, akár textilből készítve.

Clutch

Ezek a kis kézitáskák nem rendelkeznek kézi pánttal, csak hosszú, lecsatolható lánccal vannak ellátva és többnyire merev falúak, kis dobozra hasonlítanak. Hétköznapokon talán kevésbé praktikus – bár van, aki ezt cáfolja – de mindenképpen a hétvégi bulik elengedhetetlen kelléke a clutch. Egy rúzs, egy telefon és némi készpénz, ami elfér benne. Most mindenki megtalálja a pénztárcájának és ízlésének is megfelelő darabot, hiszen már a nagy márkák mellett a fast fashionnek is a szerves részévé váltak ezek a táskák.

Borítéktáska

Ahogyan az a nevében is szerepel ez a táska boríték alakú. A clutch-hoz hasonlóan szintén inkább az esték pazar kiegészítője lehet, de ha kevés tárgyat tartunk magunknál, akkor akár hétköznapokon is bátran viselhetjük, öltözékünket, megjelenésünket feldobhatjuk egy-egy csinosabb darabbal. Megtaláljuk textilből is, de jellemzően inkább bőrből vagy bőrhatású anyagból készül. Hosszú pánttal van ellátva, ami lehetővé teszi, hogy a vállunkra tegyük, de leginkább kézben tartva mutat jól, amihez általában csuklóra akasztható pántot varrnak a táskára.

Övtáska

A hátizsákhoz hasonlóan az övtáskát is sokáig hanyagolták, de most újra trendi lehetsz, ha beszerzel magadnak egy menő darabot. Az derékra csatolt táska a sportos és a casual viselet kiváló kiegészítője lehet. Nem csak praktikus, de kényelmes is, hiszen a kezet maximálisan szabadon hagyja, és a legfontosabb dolgaink – mint a pénz, telefon, kulcs – a legbiztosabb helyen vannak.